Manometr elektroniczny S2610

Cena katalogowa

343,00 € (1 503,33 zł)

Podana cena w PLN jest ceną netto przeliczoną wg kursu sprzedaży NBP z tabeli C z dnia 2024-11-22

Art.-Nr

47 261 00

Kod EAN: 5907718979565

Grupa rabatowa: F

Produkt dostępny do 5 dni roboczych

Kluczowe dane techniczne

  • Ciśnienie
    ± 0,3 hPa, ± 1%
  • Przyłącza
    2x Ø 8 mm

Manometr elektroniczny S2610

Zastosowanie

  • Przeznaczony do pomiaru podciśnienia, nadciśnienia, ciśnienia różnicowego i ciśnienia względnego gazów suchych, nieagresywnych i niegrożących eksplozją.

Opis

  • Duży, podświetlany wyświetlacz LCD pozwala na jednoczesny pomiar oraz korzystanie z menu.
  • Szeroki wybór jednostek pomiarowych: hPa, kPa, mbar, mmHg, inHg, Psi oraz dodatkowo w Paskalach dla modelu S2601 i barach dla modeli S2610, S2650.
  • Automatyczna kalibracja.
  • Funkcja „hold”, która umożliwia zablokowanie aktualnych wartości zmierzonego ciśnienia.
  • Rejestrowanie i automatyczne wyświetlanie wartości maksymalnych i minimalnych.

Elementy dostawy

  • Manometr elektroniczny S2610,
  • Kieszeń ochronna z magnesem,
  • Komplet przewodów pomiarowych o długości 1 m, średnicy nominalnej ø = 5 mm wraz z przyłączami.
  • 2 baterie alkaliczne 1,5V typu AA.
  • Świadectwo fabrycznej kalibracji.
  • Instrukcja użytkowania.

Dane techniczne

Zakres pomiarowy

  • Ciśnienie
    -50 ÷ 1000 hPa

Błąd pomiarowy

  • Ciśnienie
    ± 0,3 hPa, ± 1%

Rozdzielczość pomiarowa

  • Ciśnienie
    0,1 hPa (< 200 hPa), 1 hPa (> 200 hPa)

Jednostki

  • Ciśnienie
    hPa, mbar, Pa, mmWs, mmHg, inHg

Ogólna specyfikacja

  • Wyświetlacz
    7 segmentowy podświetlany LCD
  • Przyłącza
    2x Ø 8 mm
  • Medium
    gazy suche i nieagresywne
  • Zasilanie
    2x bateria AA
  • Czas pracy
    do 60 godzin (bez podświetlenia)
  • Wymiary obudowy
    143 x 66 x 37 mm
  • Waga
    250 g
  • Temperatura pracy
    0°C ÷ 40°C
  • Temperatura przechowywania
    -20°C ÷ 50°C
  • Stopień ochrony
    IP40 (PN-EN 60529)
3 lata gwarancji
image/svg+xml

Karta PDF

Najważniejsze informacje o produkcie.

Pobierz dokument (PDF)